Seasun

Seasun is een écht familiebedrijf, opgericht in 1941 door Cees Gresnigt in Vleuten, Utrecht. In 1975 is het bedrijf overgenomen door zijn zoons Wim en Jan. Het bedrijf moest plaats maken voor nieuwbouw en verhuisde in 2000 naar het Zeeuwse Kapelle.

 

Op deze locatie is 63 hectare bebouwd met kassen, waarvan sinds oktober 2016 13 hectare is belicht. Hierdoor kunnen we het hele jaar rond heerlijke tomaten telen.

 

Wij telen verschillende soorten tomaten en paprika’s. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het verpakken hiervan. Dit doen we in onze volledig geconditioneerde verpakhal. Hier worden onze producten verpakt volgens de gevarieerde wensen van onze klanten. 

 
 
6.jpg

Global G.A.P. GRASP

> Download certificaat

2.jpg

QS. Quality scheme for food

> Download certificaat

7.jpg

Ethical Trading Initiative
> https://www.ethicaltrade.org

 

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Dit doen we onder andere door zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Wij werken continu aan de juiste balans tussen People, Planet & Profit.

Daarnaast laten wij ons regelmatig controleren door erkende, onafhankelijke instellingen om ons kwaliteitszorgsysteem te blijven verbeteren. 

Kwaliteit

 
 

Zie hiernaast onze certificaten >

 
 

De ETI Base Code is gebaseerd op de conventies van de International Labor Organization (ILO) en wordt alom erkend als een modelcodex voor arbeidspraktijken. Alle aangesloten ondernemingen en veel andere handelaars en merken hebben de basiscodex aangenomen. Zo ook Seasun.  

Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden we erg belangrijk: bewust bezig zijn met de effecten van onze activiteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Via diverse projecten zijn we hiermee bezig. Meer weten? Lees dan hieronder verder.