Kwaliteit

Het doel van het kwaliteitszorgsysteem van Seasun is om maximale garanties te leveren over kwaliteit, smaak, voedselveiligheid, milieu en het welzijn van de medewerkers. Ook aan klantspecifieke normen en eisen wordt voldaan. Seasun laat zich regelmatig controleren door erkende, onafhankelijke instellingen.

Het kwaliteitszorgsysteem van Seasun is dus niet alleen mooi op papier maar ook een feit in de praktijk!

 

Global G.A.P.: Good Agricultural Practice

Bestaat uit voorwaarden waar een agrarische producent zich aan moet houden. De voorschriften en voorwaarden handelen over voedselveiligheid, milieu, natuur en arbo-omstandigheden.

Download GLOBALGAP-certificaat

QS: Qualität und Sicherheit

Het QS-systeem eist kwaliteitscontrole over de hele keten. Het komt in grote lijnen overeen met Global G.A.P. met meer strakke voorschiften over gewasbescherming en bemesting.

Download QS-certificaat

   

BRC: British Retail Consortium

Consortium Binnen de BRC-norm ligt de focus op kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid in de sorteer- en verpakhal. Tevens worden  eisen gesteld aan toeleveranciers om zo te garanderen dat alleen materialen gebruikt worden die veilig zijn.

Download BRC-certificaat 

Tesco Nurture

Tesco Nurture is een onafhankelijk geaccrediteerde standaard voor telers van fruit en groenten die hun product (willen) leveren aan supermarktketen Tesco. Tesco Nurture heeft aanvullende voorwaarden met betrekking tot milieuverantwoorde teeltwijze en kwaliteit van de producten ten opzichte van GlobalGAP. Tesco heeft strengere eisen opgelegd aan haar leveranciers om de beleidsdoelstellingen van Tesco te kunnen nakomen.

Download TescoNurture-certificaat

FieldtoFork

Marks and Spencer Field to Fork

De Marks and Spencer Field to Fork standaard is ontwikkeld om de integriteit van de Marks and Spencer handelsketen te garanderen. Om te zorgen dat gewassen die de M&S handelsketen binnenkomen veilig zijn, moeten ze worden geteeld zonder besmetting en het moet ook worden geoogst, verpakt en verwerkt zonder dat besmettingen plaatsvinden. De Field to Fork standaard wordt alleen ge-audit door auditors die zijn geaccrediteerd door Marks and Spencer.

Download M&S-Field-to-Fork-certificaat

 

GRASP

Grasp is de afkorting van Global Risk Assesment on Social Practice. De module GRASP beoordeelt of een onderneming voldoet aan een aantal eisen op het gebied van personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk. Seasun staat als GRASP-teler geregistreerd in de Global G.A.P. database.

Download GRASP certificaat

ETI Code

ETI Code

De ETI Base Code is gebaseerd op de conventies van de International Labor Organization (ILO) en wordt alom erkend als een modelcodex voor arbeidspraktijken. Alle aangesloten ondernemingen en veel andere handelaars en merken hebben de basiscodex aangenomen. Zo ook Seasun.

Download ETI-Code